Köszöntő
Frissítve: 2023. 03. 11. 12:54
Az utolsó hófolt is elolvadt nálunk, jövő héten itt a tavasz!
2 magyar sípálya még nyitva van, és a Normafán is van még hó!
1901 óta, ez volt a 2. legmelegebb tél, 10 napot azért üzemeltünk!
Legutolsó hírlevél: 2023. 03. 02 11:11

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Egy hófolt makacsul tartja magát a mini gleccseren!

Mintha csak tudatni akarná velünk a tél, hogy nem múlt el nyomtalanul, mégis van remény.

És igen, amilyen katasztrofális meleg volt idén az időjárás, némi reménysugár, hogy a Kékestetőn még van természetes hó, Mátraszentistvánban, a Síparkban nemrég kerültem hóviharba, mert megnéztem, hogyan fújják a havat, és szinte az egész pályarendszer működik, Eplényben a Vibe Parkban reggel még ment a hópótlás, és új pálya megnyitása is tervben van, az 1 km-es mellé, és még a Normafán is nemrég született újjá a sífutó pálya, a profi, és megfelelő kapacitású hópótló gépeknek köszönhetően.

Levonva a következtetést, egyáltalán nem reménytelen a visegrádi mini gleccser fejlesztése, csak a megfelelően méretezett hópótlás szükséges oda is. És itt szigorúan, a télies nyitvatartás stabilizálása a cél, amikor a természet még téli álmát alussza, a tavasz nálunk úgyis utat tör magának, legalább a behavazott rétek víz utánpótlása megoldott egy ideig, és nem kell a szárazsággal küzdeniük egy darabig.

Szóval 2 magyar sípálya még működik, és a normafai réteken még lehet szánkózni és sífutni, és igenis éjszakánként még fagy, ne pakoljátok még el a téli cuccokat, meg kell becsülni ezeket az erőfeszítéseket.

Üdv! Gutbrod Rezső hóptimista!

 

Első őszi fagy

Első fagy 3-as kamera hajnalban

Megjött az első fagy, nyakunkon a tél!

Az első fagy (kb. 2 méter magasságban mérve, minimum 1 órán keresztül -1 fok vagy annál hidegebb) idén november 21-én, hajnali 3:25 perckor kezdődött. Tavaly is nagyjából ugyanekkor volt az első igazi hideg. Mellékelem az utolsó 12 év adatait.

Vajon milyen lesz a folytatás??? Következik-e valami ezekből?? Mindenesetre a honlapot átállítom tél üzemre. :-)

Gutbrod András 2022. november. 21.

 

Hírlevél statisztika 2021-ig

14 éve küldünk hírlevelet, így már elegendő adatunk van a domain nevek időbeli változásának vizsgálatához. A gmail.com egyeduralkodóvá válása és a freemail.hu háttérbe szorulása sejthető volt.

Jelentéktelenné váltak: citromail.hu, vipmail.hu, invitel.hu és a chello.hu. Közepes pozícióját megtartotta a t-online.hu. Alacsony darabszámán enyhe növekedést ért el: hotmail.com és yahoo.com.

Országok listája: Magyarország, Szlovákia, Németország, Anglia, Franciaország, Svédország, Olaszország és Oroszország.

 

Hírlevél statisztika 2022-ig

A hírlevélre feliratkozottak száma 2013-ban már meghaladta az 1000 főt. A következő években kiselejteztük az inaktív emil címeket és így beállt egy kb. 740-es élő címlista. 2016-tól kezdve a weboldalunk kezdőoldalán (és a Facebook-on) is megjelenítjük a legutolsó hírlevelet. Rezső igyekezett naponta hírlevelet küldeni, amiről számos pozitív visszajelzést kaptunk.

103 db olyan feliratkozónk van, akik kezdettől (2008-tól!) tagjai a listánknak.

Bíztatunk mindenkit, hogy nyugodtan vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, a címeket más célra nem használtuk/használjuk fel! A feliratkozásra a jobb oldali sávban van lehetőség.

Gutbrod András 2022. december 5.


 

Részletes hírek

Az üzemeltető részletesebb hírei a Sárga/piros alatti "Legutolsó hírlevél"-ben, Pályainfó-ban, a Hírlevélben és a Facebook-on olvashatók!

 

Téli honlap frissítése

A látogatottsági adatok elemzése és a látogatók véleménye alapján kissé átalakítottam a honlapot. Nincs látványos változás, csak amolyan facelift, "ráncfelvarrás". Az új menüpontok megszokást igényelnek.

 


Büfé a honlapon Új menüpont "Árak --> Büfé".
Képekkel, árjegyzékkel mutatja be a sípálya büféjét.


facelift Különálló oldalon lévő élőkép fölé linkeket tettem a többi kamerához.


Új menü Régi menü Látogatottsági adatok alapján a bal oldali szöveges és ikonos menü átalakult. Már nincs szöveges link.

A "WEBKAMERA" és "IDŐJÁRÁS" pontok a jobb sávból is elérhetők, a "MEGKÖZELÍTÉS" átalakult ikonos linkké, a "KAPCSOLAT" pedig átkerült a vízszintes sávba.

"HÓINFÓ" + "PÁLYÁK" oldal egyesítve "PÁLYAINFÓ" menüpont alá került, a vízszintes sávba.Régi menü Új látogatók a bal felső sarok környékén találják az infókat, míg régiek a sárga/piros sávban és a jobb szélső oszlopban.


A felső menüsorban a látogatottsági adatok alapján megváltozott a menüpontok sorrendje.Időjárás oldalunkon a közép állomás adatai is elérhetők szövegfájlban.


Megújult a "Snowtubing/Hófánk" oldalunk is.


Animáció Gif animáció kikerült a "piros gyorshír" sávból.


A honlapról továbbra is várom az észrevételeket a sípálya emil címén.

Gutbrod András 2019. február 17.

 
Főoldal  |   Partnerek  |   Nagyvillám Sípálya Kft.  |   © GATO Bt. 2010.  |    Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!